veterinär loga

veterinär

veterinärveterinär locumvet

veterinär

Locumvet är ett bemanningsföretag för Veterinärer, Djursjukskötare och Djursjukvårdare.

Locumvet ett företag som anställer veterinärer och djurvårdspersonal för att sedan hyra ut dem till arbetsmarknaden. Företaget startades i april 2011 av veterinär Börje Rembacken. Börje tog med sig iden till Sverige efter att själv ha arbetat som en "locumvet", eller "vikarie" under flera år i England.

Det som är så trevligt med denna anställningsform är att den anställde själv får oerhörd valfrihet.

Det fungerar så här: Locumvet har byggt upp en "personalpool" av veterinärer och djurvårdspersonal som har registrerat sig hos Locumvet. Registreringen är gratis och innebär inte att man förpliktigad att acceptera erbjudanden om jobb. Registrering hos oss ger ingen lön när man inte har ett uppdrag.

Veterinärkliniker i Sverige kontaktar Locumvet och registrerar sig med dem. Registreringen är utan gratis och utan förpliktelse att använda Locumvets tjänster.

När en Veterinärklinik är i behov av personal kontaktas kliniken Locumvet som i sin tur kontaktar personer som registrerat sig med Locumvet och frågar om personalen vill tacka Ja eller Nej till respektive uppdrag. 

Om en Veterinär eller Djursjukvårdare tackar ja till ett uppdrag upprättas ett kontrakt för den aktuella anställningsperioden och anställningen påbörjas.

Observera att Locumvet betalar ut sjuklön, semesterersättning etc. till sina anställda som vilken annan arbetsgivare som helst, men endast grundat på tiden man faktiskt varit ute på uppdrag i Locumvets regi.

På detta sätt erbjuder alltså Locumvet ett helt nytt och unikt sätt att arbeta inom Svensk Djursjukvård. Man kan alltså tex själv bestämma var och när man vill arbeta eller vara ledig, man har i de flesta fall en bättre lön än den man har vid en normal anställning och inte minst så erbjuder denna anställningsform otroliga möjligheter till personlig och professionell utveckling. Locumvet erbjuder även fantastiska möjligheter till extra-inkomster!

För veterinärkliniker innebär Locumvets tjänster att en klinik kan till en billig kostnad, ca 20% mer än en "normal" anställning, hyra in personal med kort varsel när behovet är stort, i händelse av frånvaro av ordinarie personal eller kanske när personal med någon typ av expertis är önskvärd.

Så nästa gång någon är sjuk eller när personalen är ledig, acceptera inte att kunderna inte kan tas emot, ring Locumvet!

Mer information finns på Locumvets hemsida: www.locumvet.se